top of page

De gitaar is al eeuwen een populair instrument en het werd en wordt dan ook door vele mensen bespeeld. Vanaf de ontwikkeling in de Renaissance tot aan onze tijd hebben componisten werken geschreven speciaal voor de gespannen snaren. Bach, Tarrega en Granados zijn maar enkele voorbeelden van componisten die van invloed zijn geweest bij de ontwikkeling van de gitaarmuziek.

 

Sinds de uitvinding van een manier om geluid op te nemen hebben musici opnamen gemaakt en natuurlijk zijn daar de nodige gitaristen bij. Met de voortschrijdende techniek worden de opnamen steeds beter en kunnen we genieten van een groot deel van de gitaarliteratuur, die via bladmuziek tot onze beschikking staat.

 

Op de subpagina's (onder het kopje 'gitaristen') vindt je klassieke gitaristen en enkele van hun opnamen uit mijn eigen CD en platencollectie.

De belangrijkste musici die dit instrument bespelen komen aan bod en ook zul je hier wat kunnen lezen over de verschillende opnamen die zij tijdens hun carriere gemaakt hebben.

Deze pagina's zullen regelmatig worden vernieuwd en aangepast.

Op een later tijdstip zul je hier ook pop- en jazzgitaristen kunnen vinden.

Gitaristen klassiek

In de hierboven te openen PDF staat een op gitarist gesorteerde opsomming van gitaar cd's uit mijn collectie. Dit om een beeld te geven van wat er op dit gebied allemaal beschikbaar is (of was).

In deze tweede PDF staan de CD's vermeld met alle werken die er op staan, gerangschikt op de naam van de componist. Erachter is te zien wie het speelt en van welke CD het komt.

bottom of page