© 2013 Gitaarschool Niesten. Proudly created with Wix.com

  Steve Hackett (geb.12 februari 1950, Londen, Engeland)

  In 1970 verving Steve Hackett de eerste gitarist van de legendarische symfonische popband Genesis, Anthony Phillips. Met deze band zou hij alle succesjaren meemaken, enkele albums na het vertrek van zanger Peter Gabriel hield ook hij het voor gezien. Hackett had op dat moment al een solo album uitgebracht, Voyage of the Acolyte, die wat stijl betreft in het verlengde lag van wat de band bracht, al was het uiteraard meer op de gitaar gericht en steviger van toon. Op de albums die hierna zouden volgen borduurde hij eerst door op de stijl van het debuutalbum, later liet hij ook horen een zeer begaafd klassiek gitarist te zijn.

  Omdat in die jaren het succes van zijn solowerk binnen de bekende kring bleef hangen, heeft Hackett in 1996 de stap genomen om een groot deel van de oude Genesis nummers opnieuw te spelen en op te nemen. Dit heeft geresulteerd in enkele prima albums, waar een belangrijke bijdrage wordt geleverd door grote namen uit het symfonische popverleden, zoals John Wetton. Ook mensen uit andere stijlen doen mee en tussen de rij namen valt die van Nik Kershaw te herkennen, die in de jaren '80 van de vorige eeuw enkele grote hits scoorde.

  Hackett spreekt aan door zijn veelzijdigheid in het spel en de virtuositeit waarmee hij de gitaar bespeelt. Zowel het melodieuze werk als het steviger akkoordenwerk worden door hem gebruikt, en zoals gezegd kan hij ook prima uit de voeten met de klassieke gitaar. Hiervan liet hij overigens in zijn tijd bij Genesis al op verschillende albums voorbeelden horen. Hoewel zijn zang wat vlak klinkt, kan hij prima componeren en zowel de instrumentale als de vocale stukken (zeker wanneer die door anderen worden gezongen) behoren tot de betere uit de popmuziek. In maart 2015 is het album Wolflight verschenen.

  Steve Hackett cd uitgaven (selectie)

  Steve Hackett                 

  Voyage of the Acolyte

   

   

    

  1975

  Steve Hackett  

  Please don't touch

   

   

   

  1978

  Steve Hackett

  Spectral mornings

   

   

   

  1979

  Steve Hackett

  Defector

   

   

   

  1980

  Steve Hackett

  Highly Strung

   

   

   

  1982

  Steve Hackett

  Bay of Kings

   

   

   

  1983

  Steve Hackett

  Guitar Noir

   

   

   

  1991

  Steve Hackett

  Genesis Revisited

   

   

   

  1996

  Steve Hackett

  To Watch the Storms

                       

   

   

  2003

   

   

   

   

   

   

  Voor meer info over Steve Hackett klik hier.