top of page

Over

Gitaarschool Niesten in Nieuw Vennep bestaat sinds 2013.

Docent Klassiek Gitaar Jeroen Niesten is afgestudeerd aan het Conservatorium van Alkmaar voor het hoofdvak klassiek gitaar, heeft aan het Conservatorium van Amsterdam de opleiding Post HBO Muziek Educatie gevolgd en is ervaren in de klassieke en populaire muziekwereld. Door deze ervaring kan hij je allerlei stijlen muziek leren spelen, niet alleen klassiek, maar ook jazz, pop, wereldmuziek en ook belangrijk: vooral wat je zelf wilt.

Gitaarschool Niesten
Gitaarschool Niesten
Gitaarschool Niesten
Jeroen Niesten
 

Jeroen Niesten begon met het bespelen van de gitaar toen hij elf jaar was. Eerst vooral vanaf bladmuziek, later ook via het meespelen met platen. Op deze manier leerde hij zowel de klassieke als de populaire kant van het instrument kennen. Via verschillende docenten kwam hij terecht op het Conservatorium van Alkmaar (toen nog geheten 'Muziekpedagogische Akademie') bij docent Hans de Weert. Deze stoomde hem in vijf jaar klaar voor het grote werk. Daarnaast volgde Jeroen, behalve de theorie lessen, aan dezelfde instelling het vak lichte muziek bij Hans Kunneman, die vaak inging op improvisatie. In 1989 studeerde Jeroen met goede cijfers af als docent klassiek gitaar.

 

Na zijn studie kwam Jeroen terecht in de detailhandel, voornamelijk in de CD industrie, waar hij jaren zou werken. Ook via deze handel leerde hij veel over vooral klassieke muziek, waardoor een brede kennis van allerlei opnamen die te krijgen zijn aanwezig is. Het spreekt voor zich dat hij zich vooral liet inspireren door opnamen van gitaristen die voorbij kwamen. Op de gitaristen pagina kun je daar meer over vinden, alsmede een lijst van opnamen.

 

Naast zijn werk als in- en verkoper in de CD handel is Jeroen altijd blijven lesgeven, met leerlingen uit allerlei leeftijdsgroepen en met verschillende smaken en interesses. Ook speelde hij als gitarist (en soms als bassist) in verschillende muziekgroepen, zoals een James Taylor project, een volksmuziekgroep, een folkpopband en een jazzensemble. Zo zijn hem allerlei technieken bekend geworden, zowel op de acoustische als de electrische gitaar. In 2013 is Gitaarschool Niesten in het leven geroepen, waar Jeroen zijn leerlingen gitaarles geeft. Hij is ook als gitarist te beluisteren bij Shantykoor Rumor di Mare in Leiden.

 

Eind 2014 heeft Jeroen met succes de opleiding Post HBO Muziek Educatie afgerond, aan het Conservatorium van Amsterdam, waarmee het mogelijk is muziekles te geven op de basisschool. Mede dankzij deze opleiding gaf hij in 2016 muziekles op basisschool 't Venne in zijn woonplaats.

Ook heeft hij eind 2017/begin 2018 een aantal lessen verzorgd op de BSO van Happy Kids aan De Caleidoscoop in Hoofddorp. Dit behelste groepjes kinderen in de leeftijd van 4 t/m 9 jaar, die een soort algemene muziekles kregen. Vooral veel liedjes zingen en bewegen was het motto.

 

Naast zijn bezigheden voor de Gitaarschool, heeft Jeroen Niesten ook enige tijd gezongen in het Haarlemmermeers koor Voci Vivaci en is hij gitarist bij het Leids shantykoor Rumor di Mare.

En of het nog niet genoeg is: als componist voor gitaar en onder meer strijkkwartet, heeft hij al enkele prijzen in de wacht gesleept voor zijn werken. Op Youtube zijn hier een aantal composities te vinden die opgebouwd zijn via de naam van een componist uit het verleden. 

Verder kun je bovenaan de pagina links vinden naar playlists met onder andere kerstmuziek voor en door gitaar.

bottom of page